logo_web.JPG
www.inczedy.com
magyar zászló_kicsi.jpgbrit zászló_kicsi.jpg
distributed companies
Váci Reménység Sportegyesület
Az Inczédy & Inczédy Kft. sportruházattal támogatja a Váci Reménység Sportegyesület sportolóit.
II. Németh Miklós Gerelyhajító Verseny (2006.08.26.)
Augusztus 26-án került sor idén is a Németh Miklós Gerelyhajító Versenyre, amelyet már második alkalommal rendezett meg a Váci Reménység atlétikai szakosztálya. Megnyitóval kezdődött a verseny, ahol az atléták, edzők, vendégek köszöntése után Szemes Árpád a Pest Megyei Sportigazgatóság igazgatója a gerelyhajítás rövid történeti áttekintésével nyitotta meg a sporteseményt. Vác város vezetősége közül többen megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel. A hazai gerelyhajítás meghatározó egyéniségei versenyzőként vagy edzőként illetve nézőként vettek részt és emelték a verseny színvonalát. Többek között Paragi Ferenc volt világcsúcstartó, Szabó Nikolett és Horváth Gergely sokszoros országos bajnokok és olimpikonok edzőjükkel Széles Lajossal és Fehér Gáborral együtt és az idei bajnokok, akik versenyeztek is, Frajka Xénia és Olteán Csongor tisztelték meg a gerelyhajító versenyt.

Tizennyolc egyesület 120 atlétája három helyszínen dobhatott a Váci Reménység SE sportpályáján a gyermek korosztálytól a parasportolókig. Talán ez az egyetlen olyan atlétikai verseny, de lehet, hogy sportverseny ahol az ép és sérült sportolók együtt, egymás mellett versenyezhettek A hagyományos gerelyhajító verseny után sor került egy különlegességre is, amely a Remény dobás nevet kapta és lényege, hogy egy előre meghatározott távolságra lévő célhoz kell minél közelebb dobni egyetlen lehetőségből. Az eseményre egyedi érem készült, így a versenyzőknek nem csak a helyezés, hanem a nagyon szép érem megszerzése is volt a cél A legjobb eredményt elért versenyzők kupa díjazásban is részesültek. Néhány statisztikai adatA szervezők szerettek volna egy családias és jó hangulatú versenyt rendezni a magyar gerelyeseknek, ahol mindenki rájuk figyel és együtt lehetnek, mint egy nagy család. Ez sikerült is! Ezt még fokozta a közös babgulyás, amit a pálya mellett közvetlen fogyaszthatott el az összes résztvevő. A verseny szervezői köszönik Vác város polgármesteri hivatalának, a Fanenberg cégnek, az Inczédy és Inczédy KFT-nek, a Versor KFT-nek és a Hunnia Pékségnek a támogatást, amit nyújtottak, mert nagyban hozzájárultak a sportverseny sikeréhez. (Forrás: www.pmsport.hu)
I. Németh Miklós Gerelyhajító Verseny (2005.08.27.)
A váci atlétika vezetői egy egyedülálló verseny megrendezését határozták el, a verseny megrendezésével az atlétika és azon belül a gerelyhajítás népszerűsítése volt a cél. A főszervezők Magyari József, Szikora Gyula és Mikulai Dániel voltak. A verseny egyedülálló volt, kizárólag gerelyhajítók mérték össze tudásukat minden korosztályban. A versenyen az ép versenyzők mellett parasportolók is indultak.
A verseny névadója, Németh Miklós, az 1976-os montreali olimpia gerelyhajító bajnoka. A versenyzők az általa kifejlesztett gerellyel versenyeztek.
A versenyen olyan vendégeket köszönthettek a szervezők, mint dr. Bóth János, polgármester, Tóth Árpád, alpolgármester, dr. Chickán Csaba, a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének elnöke, Bodnár Ferenc, a váci atlétika egyik megteremtője, Pajor Ferenc, Vác egykoron legeredményesebb atlétája. Az eredményhirdetésnél díjakat adott át Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, dr. Kondér Gyula, a Váci Reménység elnöke, Nyeste Pál, a Váci Reménység tiszteletbeli elnöke, Inczédy Balázs a versenyt támogató Inczédy & Inczédy Kft. képviseletében, Horváth Gergely, a jelenlegi felnőtt országos bajnok és országos csúcstartó, és nem utolsó sorban Németh Miklós, a verseny névadója. A Magyar Atlétikai Szövetség képviseletében jelen volt Dorbach Ildikó, az utánpótlás szövetségi kapitánya és dr. Tölg-Molnár László, a MASZ elnökségi tagja.
A váci versenyzők igen szép eredménnyel szerepeltek a versenyen, amin 19 egyesület 125 atlétája indult. Három első, három második és öt harmadik helyezést értek el.
Reméljük, hogy a szervezők szándéka szerint sikerült hagyományt teremteni, és 2006-ban találkozunk a II. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyen!
INMGV-10.jpg
Németh Miklós, olimpiai bajnok, a verseny névadója érmet ad át
INMGV_6.jpg
A versenyt támogató Inczédy & Inczédy Kft. képviseletében Inczédy Balázs érmet ad át.
INMGV_8.jpg
Hováth Gergely, jelenlegi országos bajnokkal